ییمارستان شهدای سروستان
توصیه های دارویی و پیشگیری از مسمومیت ها به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها
راهکارها و توصیه هایی در راستای پیشگیری از مسمومیت ها با شعار آبان ماه 1402 «سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیت ها محافظت کنیم»
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهدای سروستان، ناظر امور دارویی بیمارستان شهدای سروستان، به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها گفت: لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت، برای نجات فرد مسموم حیاتی میباشند. بلافاصله پس از برخورد با موارد مسمومیت *با تلفن 190 و یا 115* تماس بگیرید.
دکتر«راضیه عزیزی» با هدف آگاه سازی و پیشگیری از مسمومیت ها کتابچه های آموزشی تهیه و به بیماران بخش بستری این بیمارستان و همراهان بیمار، ارائه داد.
دکتر عزیزی راهکارهایی در راستای پیشگیری از مسمومیت ها ارائه کرد که به شرح ذیل است:
1- پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسیدکربن
- در هنگام استفاده از بخاریهای نفتی و گازی، جهت پیشگیری از مسمومیت با گاز منو کسید کربن، اطمینان از نصب صحیح و کارکرد مناسب دودکشها الزامی است. سرد بودن لوله دودکش بخاری، دلیل بر خارج نشدن دود و گاز سمی است.
2-پیشگیری از مسمومیتهای ناشی از مواد غذایی
- ایجاد استفراغ در فرد مسموم، همیشه بهترین راه خارج کردن سم از بدن نیست و ایجاد استفراغ در مسمومیت با مواد نفتی و برخی از داروها جان بیمار را به خطر میاندازد.
- در صورت بلع مواد با خاصیت خورندگی مانند اسیدها و قلیاها، هرگز بیمار را وادار به استفراغ نکنید. این کار میتواند سبب وخیم شدن وضع بیمار گردد.
- بخور اکالیپتوس درصورتیکه بهاشتباه خورده شود، حتی در مقادیر کم (یک قاشق) میتواند کشنده باشد. از القای استفراغ در مسمومیت با این فرآورده خودداری نموده و مصدوم را سریعاً به بیمارستان منتقل نمایید.
3-پیشگیری از بروز مسمومیتها در کودکان
- برای کاهش تب در کودکان، داروی استامینوفن را طبق وزن و سن کودک و با مشورت پزشک و داروساز به کودک بدهید زیرا مقادیر بیشازحد درمانی میتواند ایجاد مسمومیت نماید.
- از نگهداری شربت متادون (جهت ترک اعتیاد) در داخل یخچال و در کنار بقیه نوشیدنیها خودداری نمایید زیرا ممکن است منجر به مسمومیت ناخواسته و مرگ کودکان شود.
پایان خبر
نظر دهید