• 1402/10/18
  • - تعداد بازدید: 33
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
بیمارستان شهدای سروستان

نیمی از افراد دیابتی از بیماری خود بی خبرند

تغذیه و دیابت

طبق آمارهای منتشر شده در سال 2021، ایران در خاورمیانه رتبه سوم را به لحاظ آمار بیماری دیابت داشته و با توجه به رشد روز افزون این بیماری در بین مردم با شرکت در پویش ملی سلامت همگانی، برای آگاهی زودتر و مراقبت موثرتر، در سبک زندگی و پیشگیری از افزایش بیماری همکاری های لازم صورت گیرد.

 

به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهدای سروستان، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان شهدای سروستان، «مهسا زارع»، در راستای اجرای پویش ملی سلامت، توصیه های تغذیه ای در مورد بیماران دیابتی به شرح ذیل می باشد:

بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی-عروقی و دیابت قندی شایع ترین علل مرگ ومیر در دنیا محسوب می شوند. شیوع کلی این بیماری ها بخصوص در کشور های در حال توسعه، رو به افزایش است. به علت شیوع قابل توجه چاقی و به موازات آن شیوع دیابت قندی در اکثر کشورهای دنیا، چاقی و دیابت اپیدمی دو قلوی قرن 21 نام گرفته اند.

 

 

علائم اولیه دیابت، شامل پر نوشی، پرخوری، پراداری و کاهش وزن بی دلیل می باشد.

 

غذا در دفعات زیاد و کم حجم استفاده شود.

مصرف نان های سفید و برنج کاهش یابد و غلات سبوس دار و حبوبات جایگزین آن ها شود.

مصرف روغن های جامد، غذاهای فرآوری شده و سرخ شده و همچنین چربی های  موجود در منابع غذایی حیوانی(کره، خامه، گوشت قرمزو کله پاچه)، کاهش یابد.

عسل حاوی قند ساده است و مصرف آن در افراد دیابتی باید محدود شود.

افراد دیابتی باید منابع غذایی حاوی روی (zinc)، مثل حبوبات، ویتامین سی مثل مرکبات و سبزیجات تازه، ویتامین A مثل میوه و سبزی های زرد و نارنجی، در برنامه غذایی روزانه خود بگنجاند، زیرا این مواد باعث کنترل بهتر قند خون می شود.

 

اینکه گفته می شود فرد دیابتی نباید برنج، نان، سیب زمینی یا میوه استفاده کند یا مواد غذایی تلخ باعث کاهش قند خون می شود، از باورهای غلط در جامعه می باشد و نباید به آن ها توجه کرد.

مهسا زارع

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان شهدای سروستان

پایان خبر

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 92761
کلیدواژه